Volledig scherm
Bakker Dennis de Jong bezorgd brood aan huis in heel Nederland. © Foto Edwin Wiekens/Pix4Profs

West-Brabantse bakker ziet verkoop stijgen

BREDA - Klanten weten de bakker weer te vinden. Na jaren van achteruitgang is de verkoop van brood gestegen. Er is wel een extra rol voor de bakker bijgekomen: advies geven over wat wel gezond is en wat niet.

De vlag kan uit in bakkersland, want na jaren van achteruitgang wordt er in Nederland weer meer brood gekocht. Bijna twee procent meer in de supermarkten, maar ook de West-Brabantse bakkers merken het.

Wel of niet gezond?
Er was de afgelopen jaren veel te doen rondom het eten van brood. Is het nu wel of niet gezond? Diverse gezondheidsgoeroes zeiden dat brood dikmakend was door de hoeveelheid koolhydraten. Maar ondertussen maakt brood een comeback.

Dit merken de De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) en het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ook. "Precieze cijfers zijn er nog niet, maar signalen wijzen de goede kant op. De consument wordt weer positiever over brood", aldus de woordvoerder van NBC.

Harold Kottier van Bakkerij Kottier in Breda merkt het ook. "De verkoop gaat beter. Het gaat niet meteen over grote aantallen, maar het gaat beter."

Bezorgen
Met drie muisklikken is bestelling thuisbezorgd. Ook andere vormen van broodverkoop worden steeds populairder, zoals thuisbezorgen via Broodbezorgd.nl.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van woensdag.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
520 stemmen