Volledig scherm
© Erna Lammers

West-Brabant minder fanatiek met inzamelen oud papier

ETTEN-LEUR - Per inwoner is er vorig jaar gemiddeld 55 kilo oud papier opgehaald in Nederland. Dat is ongeveer net zoveel als de afgelopen twee jaar, maar fors minder dan in piekjaar 2008. Toen werd er nog jaarlijks 69 kilo per inwoner opgehaald.

In Noord-Brabant werd iets meer papier opgehaald dan landelijk gemiddeld, circa 62 kilo per inwoner. Dat blijkt uit cijfers die het CBS donderdag heeft gepubliceerd.

De regionale verschillen zijn groot. In Zeeland wordt relatief het meeste papier ingezameld: 71 kilo per inwoner. Zuid-Holland staat met gemiddeld 39 kilo per inwoner onderaan de lijst. In deze provincie daalde de hoeveelheid opgehaald papier met bijna 28 procent dan ook het meest ten opzichte van 2008. In de grote steden wordt beduidend minder papier opgehaald dan in landelijke regio's.

Volgens het CBS is de daling het gevolg van de dalende oplagen van dagbladen en de toename van digitale communicatie.

De gemeente Oosterhout haalt het meeste oud papier op. In 2014, het meest recente jaar waar het CBS per gemeente cijfers over heeft, werd per inwoner 75 kilo opgehaald. Opvallend is dat juist in het landelijke piekjaar 2008, in Oosterhout een flinke daling was in het aantal kilo's per inwoner. In het naastgelegen Geertruidenberg werd in 2014 het minste oud papier opgehaald, namelijk 54,2 kilo.

Bekijk op de kaart hoeveel oud papier er in uw gemeente is opgehaald.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
467 stemmen