Volledig scherm
Veel scholieren fietsen toch langs de borden of midden over de rijbaan. © Mainstay Media Breda

Werkzaamheden Kapittelweg Breda van start, verwarring voor scholieren

BREDA - De werkzaamheden aan de Kapittelweg in Breda zijn maandagochtend van start gegaan. Er wordt een definitieve inrichting gemaakt voor het kruispunt Baliëndijk / Kapittelweg. Dit gebeurt in fases vanaf 26 september. Het weekend van 22 en 23 oktober is het kruispunt in zijn geheel afgesloten. Het totale werk zal ongeveer vier weken duren.

Een van de eerste werkzaamheden maandag was het verwijderen van de vervallen bushaltes. Het verkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met eventuele afsluitingen en wegversmallingen. Wanneer wat afgesloten of versmald word is niet bekend.

Behalve de aanpassing van het kruispunt en het verwijderen van de bushaltes worden er ook nieuwe bomen geplant. Tijdens de uitvoering van het werk zal het kruispunt in fases afgesloten worden voor het verkeer.

Fietsers mogen het kruispunt niet oversteken wegens de werkzaamheden, dit geeft veel verwarring voor de scholieren van het Prinsentuin College en Praktijkschool Breda aan de Frankenthalerstraat. Veel van hen fietsen toch langs de borden of midden over de rijbaan.

Borden geven de omleiding aan voor doorgaand verkeer, voor de fietsers zijn geen omleidingsborden geplaatst.

Via een bewonersbrief informeert de aannemer de omwonenden over de voortgang.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (0%)
  • Oneens (0%)
0 stemmen