Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf voor man uit Hoeven na seks met vrouw die ‘knock out’ is

BREDA - Een 28-jarige inwoner van Hoeven die sex had met een feitelijk bewusteloze vrouw, krijgt 91 dagen celstraf waarvan 90 voorwaardelijk. En 240 uur werkstraf.

De man heeft in de nacht van 14 of 15 november meerdere seksuele handelingen gepleegd met een vrouw die op de keper beschouwd buiten westen was door GHB-gebruik. Het slachtoffer lag

‘levenloos’ op bed en reageerde nergens op. Dat is te zien op filmpjes die de Hoevenaar gemaakt heeft. Dat zou onderdeel zijn van het ‘spel’.

De dader en het slachtoffer kennen elkaar al langer en gaan vaker met elkaar naar bed. 

Daarbij gebruiken ze ook drugs. Ook deze avond hebben ze met elkaar afgesproken in St. Willebrord. Ze zitten een tijdje op de bank en kussen met elkaar. Vele uren later wordt de vrouw naakt op bed wakker zonder te beseffen wat er is gebeurd. Zo komt daar pas achter als de vriendin van de man de bewuste filmpjes op zijn telefoon heeft aangetroffen en die aan het slachtoffer laat zien. Dan doet ze aangifte. 

De rechtbank vindt de man strafbaar omdat de vrouw zo knock out was, dat zij niet kenbaar heeft kunnen maken of zij met de seks instemde. Niet is aangetoond dat hij haar heeft gedrogeerd met GHB. Bij de strafmaat weegt mee dat verdachte en aangeefster wel vaker drugs gebruikten en vervolgens seks met elkaar hadden. En daar maakten ze ook filmpjes van. Anders was het op een onvoorwaardelijke celstraf uitgedraaid. De rechtbank hoopt met een lange, voorwaardelijke straf en reclasseringstoezicht dat de man laat zien dat hij definitief korte metten maakt met zijn verslaving.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen