Volledig scherm
jet bussemaker bezoekt op uitnodiging van burgemeester paul depla bredaphoto. links curator geert van eyck en rechts paul depla. -foto : ron magielse - pix4profs

Werkbezoek minister Bussemaker aan BredaPhoto

BREDA Ze vond het mooi, zei cultuurminister Jet Bussemaker (PvdA). En ze komt zeker nog terug naar BredaPhoto voor het festival 30 oktober eindigt, beloofde ze. Maar dan wel incognito, niet in functie, zoals deze maandagmiddag. Zodat ze alles op haar gemak kan bekijken.

Bussemaker bracht het tweejaarlijkse fotofestival maandag vanaf 15.45 uur een snel werkbezoek. Dit op aanraden van burgemeester Paul Depla van Breda.

De twee waren elkaar tegen gekomen tijdens Prinsjesdag. "We kregen het daar over het project Murals in Heerlen", vertelt Depla. "De minister was onder de indruk van de laagdrempelige manier waarop de muurschilderingen de bevolking in Heerlen in contact brengen met kwalitatief goede kunst. Toen heb ik haar op BredaPhoto gewezen, waar hetzelfde gebeurt."

De minister kende BredaPhoto eigenlijk nog niet. Even bladerend in de agenda bleek er op de late maandagmiddag nog een gaatje van een krap uur. Veel te kort natuurlijk, het liep dan ook wat uit, maar precies lang genoeg om een indruk te krijgen van het Bredase foto-evenement.

Bussemaker toonde zich al snel een enthousiaste bezoeker. Luisterde naar de uitleg van curator Geert van Eyck en zakelijk leider Theo Andriessen van BredaPhoto.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Volledig scherm
jet bussemaker bezoekt op uitnodiging van burgemeester paul depla bredaphoto. -foto : ron magielse - pix4profs
  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen