Volledig scherm
De weg ligt hier nog open bij de winkels aan de Hofstraat en Sint Janstraat in Hoeven. foto marcel otterspeer/pix4profs

Werk aan de weg in Hoeven: Puzzelen om te kijken hoe je nog ergens kunt komen

HOEVEN - Tijdens de bouwvak zijn de wegen in het centrum van Hoeven open. Firma De Krom legde tijdelijke bestrating aan en gisteren zijn de obstakels op Hofstraat, Bovendonkseweg en verwijderd. Ondertussen heeft de Hofstraat al een mooi aanzien gekregen. En op het vroegere parkeerterrein aan de Hofstraat is al druk gebouwd aan een bergingskelder.

Vernieuwing van de riolering en de bestrating, iedereen is er van overtuigd dat het hard nodig is. Maar de werkzaamheden brengen wel problemen met zich mee.

"Onder meer bij laden en lossen", zegt teamleider Mirjam Sandersom van de Albert Heijn. "De vrachtwagens kunnen maar van één kant bij het laad- en losplatform komen en kunnen niet draaien."

Ze constateert ook een chaotische drukte bij het parkeren. "Het moet nu eenmaal gebeuren", vindt ze, "maar het is even behelpen."

Dat vindt ook Stephan Dirkse van de naastgelegen Woninginrichting Peter Kocx, die met dezelfde problemen kampt. Volgens de planning duren de werkzaamheden tot 16 november. "Ik zou liever hebben dat het korter kon, maar ik vrees dat het langer gaat duren", aldus Dirkse.

Lees vrijdag meer in BN DeStem 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
106 stemmen