Volledig scherm
© Thinkstock

Werk aan de Boschstraat moet opnieuw: Bredase straat weer week dicht

BREDA - De aannemer die de Boschstraat tot fietsstraat heeft omgetoverd, moet de werkzaamheden opnieuw uitvoeren.

De kwaliteit is onvoldoende. Hierdoor is de straat vanaf volgende week wederom een week afgesloten.

De gemeente Breda had afspraken gemaakt met de betreffende aannemer. Zo zou de Boschstraat een nieuwe uitstraling krijgen, nieuwe belijning en fietslogo's. Het zou een heuse fietsstraat moeten worden: de fietser is dominant, de auto is te gast. Dat is gelukt, maar de kwaliteit van de aanpassingen is onvoldoende, vindt de gemeente. "Er is sprake van een verzakt wegdek op meerdere plekken. Het ziet er minder goed uit dan verwacht", aldus de gemeentewoordvoerder.

Aanstaande maandag begint de aannemer met de herstelwerkzaamheden. De bestrating en belijning moet worden hersteld. Zo komt er nieuwe bestrating tussen de Nassaustraat en de Pasbaan. Nieuwe belijning komt in het midden van de fietsstraat. Dat wordt een witte markering die de twee fietshelften scheidt. Ook komen er nieuwe fietslogo's van betere kwaliteit.

Aangezien de gemeente niet tevreden was over de kwaliteit van de werkzaamheden, neemt de aannemer de kosten voor de herstelwerkzaamheden voor eigen rekening. Wel heeft de gemeente de aannemer gevraagd om extra fietslogo's te plaatsen. Dat kost de gemeente wel extra geld.

Het werk aan de straat start 3 oktober en duurt tot 7 oktober. In deze periode kan er niet geparkeerd worden in de straat. Het gebied is sowieso van 07:00 tot 16:00 uur afgesloten voor verkeer. De parkeergarages zijn te bereiken vanaf 16.00 en tot 07.00 uur.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
515 stemmen