Volledig scherm
Voorzitter Rene Baremans van de Rijsbergse Vliegerdagen. © Ron van Kuijk

Wereldrecordpoging drumboxen bij Rijsbergse Vliegerdagen

RIJSBERGEN - De Rijsbergse Vliegerdagen verliepen zaterdag onder ideale weersomstandigheden. Het middagprogramma werd door ruim 3500 mensen bezocht. Ook 's avonds was het aardig druk bij het 'nachtvliegeren' waarbij de meest uiteenlopende kleine en levensgrote vliegers met led-verlichting werden opgelaten, hetgeen zorgde voor een mooi schouwspel.

Ook zondag was er van 10.00 tot 17.00 uur nog van alles te zien en te beleven op het gratis toegankelijke terrein aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Vliegeraars uit binnen- en buitenland lieten hun mooiste creaties zien en tonen ook hun behendigheid ermee in de lucht.

Om 14.30 uur was de wereldrecordpoging. Voorzitter Rene Baremans van de Rijsbergse Vliegerdagen daarover: "Het wereldrecord drumboxen (een soort vlieger in de vorm van een tonnetje, red.) vliegen staat op 88 en is in Duitse handen.

Hier in Rijsbergen hebben we het Nederlands record met 55. Maar nu gaan we dus proberen om dat mondiale record te verbreken. We willen 100 drumboxen de lucht in krijgen. Als dat lukt zijn we als een kind zo blij."

En dat lukte. Het wereldrecord is nu in handen van de Rijsbergse club.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Een kerstpakket krijgen is leuker dan een geldbedrag of een cadeaubon

Een kerstpakket krijgen is leuker dan een geldbedrag of een cadeaubon

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
1107 stemmen