Volledig scherm
Rico Verhoeven © Koolen Photography

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven opent zijn eigen fitheidscentrum in Halsteren (video)

HALSTEREN - Zaterdag vond in Halsteren de opening plaats van RV Sports, het zogenaamde fitheidscentrum van wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven uit Halsteren. Bij de opening waren bekende Nederlanders als DJ Hardwell, Mr. Propz en Gers Pardoel aanwezig.

Bij de status van een wereldkampioen, hoort een centrum van wereldklasse. "Ik wil alleen werken met de beste mensen. Die heb ik gevonden. Mijn vriendin Jacky en mensen met wie ik zelf werk", zei Verhoeven onlangs in BN DeStem.

RV Sports wordt geen fitnesscentrum, geen sportschool en is ook geen kickboksschool. "Ik noem het liever een fitheidscentrum, waar de nadruk ligt op goede begeleiding in kleine groepen. Het kickboksen wordt gebruikt om de fitheid te vergroten, niet om elkaar op het gezicht te slaan. Het zijn fitheidslessen, gericht op werken en verbranden. Buik, benen en billen. Work, burn and learn. Ja, ook leren. Weet je wat het een vrouw aan zelfvertrouwen geeft als ze hiermee bezig is? Je leert hier ook stoten en trappen, dan voel je jezelf toch veiliger bij het uitgaan." 

Uithangbord
Hij beseft dat de naam Rico Verhoeven een uithangbord is voor het fitheidscentrum. "Toch moeten de mensen niet voor mij komen, maar voor zichzelf. En voor Jacky die de zaak hier runt. Wel zal ik hier regelmatig te vinden zijn, ik ga hier mijn workouts doen als ik niet met een trainer train."

De kickbokser verwacht dat de klanten vooral uit Halsteren zelf, Bergen op Zoom, Steenbergen, Lepelstraat en mogelijk Tholen komen. "Ik ben in ieder geval trots op wat wij hier wegzetten. Mensen weten dat Rico de wereldkampioen is en bij die status hoort alleen het beste; materiaal én begeleiding."

'Pas het begin'
De opening van het fitheidscentrum valt middenin zijn kickbokscarrière. De wereldkampioen denkt er over na om meer te gaan doen met RV Sports. "Dit is pas het begin, er komt een lijn met kleding en accessoires. Niet alles tegelijk hè, ik heb ook nog een titel te verdedigen."

 1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
  VIDEO

  Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

  DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.
 2. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.

Poll

Er moet een fokverbod komen voor honden als staffords en pitbulls

Er moet een fokverbod komen voor honden als staffords en pitbulls

 • Eens (87%)
 • Oneens (13%)
194 stemmen