Volledig scherm
Werk aan verbouwing Tongerlohuys © Rene Schotanus/ Pix4Profs

Wensdroom Roosendaal komt eindelijk uit, glazen corridor in oktober klaar

ROOSENDAAL - Jaren, zo niet decennia, was het een diep gekoesterde wens: sla letterlijk een brug tussen schouwburg De Kring en museum Tongerlohuys. Half oktober gaat Roosendaal het beleven. De stad krijgt een cultuurcluster met een nieuwe centrale entree aan het Tongerloplein. Van daaruit loopt de splinternieuwe glazen corridor naar het Tongerlohuys. "Prachtig mooi, hè. Ik word er zó gelukkig van."

Janine Verster, museumconservator, zegt het. We staan in het lege, maar prachtig opgeknapte Tongerlohuys met uitzicht op de overdekte glazen gang. Die gang is natuurlijk geen doel op zich. "Het moet leiden tot een onderlinge kruisbestuiving van theater en erfgoedcentrum. De museumdeur aan de Molenstraat gaat definitief op slot. Iedereen komt straks binnen via de gezamenlijke ingang en loopt vanuit de nieuwe stadsfoyer door naar De Kring of het Tongerlohuys", wijst Verster.

Het verschil in decibellen tussen Kring en museum is na het feestelijke openingsweekend van 15 en 16 oktober ook voorbij. Volgens Verster maakt het vernieuwde Tongerlohuys korte metten met zijn stille, saaie en suffige imago. In plaats van een doolhof waarin historische voorwerpen, foto's en schilderijen van en over Roosendaal wat lukraak bij elkaar geraapt waren, komt straks het 'Verhaal van Roosendaal' via beeld en geluid tot leven. 

Lees meer in BN DeStem van woensdag 10 augustus

Volledig scherm
Museum Tongerlohuys in Roosendaal. © Robert van den Berge/ het fotoburo

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
458 stemmen