Volledig scherm
20160904 EW BLOEMENCORSO 1472730436-3

Wel punten, maar geen prijs voor corsowagens die niet over de Markt in Zundert reden

ZUNDERT Het Bloemencorso Zundert is er dit jaar een met een zwart randje, aldus Barry Joosen van de organisatie. Twee wagens konden vanwege de (te) harde wind niet meedoen. "Dit zal bij de buurtschappen, maar zeker ook in Zundert nog even zeer blijven doen", aldus Joosen. 

Bekijk een fotoalbum van het corso.
  De wagens krijgen volgens Joosen wel punten van de jury. "Maar geen prijs. Daarvoor moet een wagen, zo staat in het reglement, twee keer over de Markt zijn gekomen."   Ook de organisatie zelf stond zondag op scherp vanwege het weer, aldus Joosen. "Maar wij hebben verder geen maatregelen hoeven nemen."   Buiten het uitvallen van de twee wagens, is het corso volgens Joosen goed verlopen. "Hoeveel bezoekers er zijn geweest, kunnen we maandagochtend pas zeggen. De eerste schattingen komen op zo'n vijftigduizend uit. Daar zijn we, zeker gezien de weersverwachtingen vooraf, zeer tevreden mee."

Het grote succes van het evenement - Zundert heeft de grootste dahliacorso ter wereld - heeft volgens hem een aantal oorzaken. "Door het competitie-element, grote saamhorigheid en creativiteit komen de corsobouwers tot ongekende creaties", aldus Joosen. Het niveau lag dit jaar 'erg hoog', zo vertelt hij. "De jury heeft het lastig gehad."
En die creaties liepen ook nog eens vlot door de Zundertse straten. Dat is meestal anders. Een veelgehoord kritiekpunt op de Zundertse corso is de (te) lange duur van de stoet. "Nu waren we dik op tijd. Ik denk voornamelijk doordat we de route dit jaar hebben omgedraaid. Maar dit wordt nog geëvalueerd", aldus Joosen.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen