Volledig scherm
Bij de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom gingen tientallen auto's in vlammen op. foto Tonny Presser/Stadlander

'Wel degelijk terugkeergarantie voor bewoners Goudbaardcomplex'

BERGEN OP ZOOM -  Bewoners van complex De Goudbaard hoeven niet bang te zijn dat ze niet kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke woning. 

Bewoners van 28 appartementen die na de brand van vorig jaar oktober voor langere tijd niet konden terugkeren naar hun huis, worden volgens eigenaar Stadlander als eerste benaderd met de vraag of ze terug willen. Volgens Bert Jansen, woordvoerder van Stadlander, is het niet zo dat deze groep bewoners rekening dient te houden met een wachtlijst.

Hij reageert hiermee op de BSD-fractie die in een brief aan het het Bergse college van B en W suggereert dat de gedupeerde groep zich opnieuw dient in te schrijven voor een woning in het Goudbaardcomplex. "Bewoners hebben geen enkele zekerheid dat zij kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke woning", schrijft Piet van den Kieboom namens de BSD-fractie.

Volgens hem is door zowel Stadlander als de gemeente beloofd dat bewoners die gebruik wilden maken van tijdelijke huisvesting elders, na renovatie konden terugkeren. Van den Kieboom vindt dat deze belofte in stand moet worden gehouden. Volgens Stadlander krijgen ze die terugkeergarantie wel degelijk.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen