Volledig scherm
© Thinkstock

Weinig belangstelling voor horecapilot winkels centrum Roosendaal

ROOSENDAAL - Het aantal ondernemingen in het Roosendaalse centrum dat meedoet aan de pilot om horeca en retail in één zaak te combineren, is tot nu toe gering. Momenteel telt de lijst veertien deelnemers. Dit is zeven procent van de bijna tweehonderd ondernemingen die het centrum telt. Hierbij moet vermeld worden dat winkels die zich richten op de jeugd uitgesloten zijn van deelname.

Tot 1 april 2017 is het mogelijk voor Roosendaalse ondernemers om alcohol in een kledingzaak te serveren of juist kleding en andere producten in het restaurant te verkopen. Doel van deze pilot, van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is om te kijken of het mogelijk is de drank- en horecawet te versoepelen.

Een bijkomend voordeel voor de ondernemers is dat ze door de mogelijkheid om extra service te bieden, meer tegenwicht hebben in de strijd met webshops. Ook kan dit tot een toename van gasten in de omliggende restaurants.

Volgens wethouder Cees Lok is het te vroeg om conclusies te trekken. "Binnenkort is er overleg met de vijftig deelnemende gemeenten. Daarna kunnen we meer zeggen over het verloop. Hopelijk kiest het publiek voor de beleving van winkelen met iets extra's. Ondernemers hebben nu de kans te experimenteren."

Tot 1 juni kunnen bedrijven zich voor deze pilot aanmelden bij de gemeente Roosendaal.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
893 stemmen