Volledig scherm
Zo moet de Guido Gezellelaan er na de opknapbeurt ongeveer uit komen te zien. artist's impression gemeente Bergen op Zoom

Wegen smaller en veiliger in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De rijbaan op de Guido Gezellelaan en de Pastoor Jutenlaan in Bergen op Zoom wordt een derde smaller dan nu het geval is. Ook komt er in beide straten een inhaalverbod.

Aan beide zijden worden bovendien vrijliggende, ruim twee meter brede fietspaden aangelegd. Een brede haag tussen de fietspaden en de rijbaan, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en iets verhoogde parkeervakken maken de nieuwe inrichting compleet. Maar een flitspaal om hardleerse automobilisten te pakken, zoals veel buurtbewoners willen, komt er niet. Net zo min als dat er in de deze week in zaal De Raayberg gepresenteerde plannen drempels of andere snelheidsbeperkende maatregelen zijn voorzien. Volgens Gerben Geijssel, die namens de gemeente de verkeerstechnische uitleg aan de bijna honderd bezoekers gaf, zijn drempels ongewenst. ,,Dat willen we niet op stedelijke hoofdwegen en ook bussen moeten er door."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 22 juli

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen