Volledig scherm
Straatverkoper in Prinsenbeek

Weer stugge straatverkoper actief in Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Een straatverkoper van pannensets heeft opnieuw zijn geluk in Prinsenbeek gezocht. Met zijn opdringerige verkoopmethoden slaagde hij er maandag bijna in om een zeventigjarige man veel geld afhandig te maken.

De Bekenaar liep rond half elf met zijn hond op de Brielsedreef toen hij werd uitgenodigd om vier sets pannen, keukenmessen en tafelcassettes te kopen. De verkoper slaagde erin om de man zover te krijgen dat die hem meenam naar zijn huis. Toen de echtgenote daar heel nadrukkelijk liet blijken geen belangstelling te hebben, vertrok de verkoper.

Het voorstel was dat het echtpaar de spullen van een beurs goedkoop kon kopen, omdat de verkoper naar Zwitserland moest en daar teveel invoerrechten zou moeten betalen. Voor in eerste instantie 4.000 euro - wat later voor veel minder - mochten ze de spullen hebben. Dat ging dus niet door.

Geldautomaat
Maar de aanhouder wint, moet de verkoper hebben gedacht toen hij zijn 'bijna-slachtoffer' even later weer trof. Hij had hem op straat opgewacht en slaagde er dit keer in om de man mee te krijgen naar de geldautomaat. Intussen overbluft en in de war geraakt drukte hij drie keer de verkeerde pincode in.

Maar zelfs toen was hij niet van zijn belager verlost. Die kreeg het uiteindelijk gedaan om hem mee te nemen naar het hoofdkantoor van de bank in Breda, om daar alsnog geld op te nemen. Daar kreeg de Bekenaar het advies om 48 uur te wachten, om daarna weer te kunnen pinnen. Dat duurde de verkoper te lang, waarop deze vertrok en de man achterliet.

Signalement
Het echtpaar heeft melding gedaan bij de politie. Het signalement: een goed verzorgde, welbespraakte, Nederlandstalige man van tussen de 30 en 35 jaar. Hij rijdt in een witte, vijfdeurs Volkswagen Passat met Duits kenteken. Hij biedt zijn producten aan, stelt voor om mee te gaan pinnen en neemt met 'nee' niet zomaar genoegen.

Begin april werd een 77-jarige inwoonster van Prinsenbeek nog slachtoffer van zo'n straatverkoper van pannensets. Die ging mee haar naar huis, waar de vrouw 600 euro pinde.

Met gladde praatjes pannen- of messensets verkopen voor zogenaamd een vriendenprijsje is volgens de politie iets van alledag.

poll

Bij een burgerarrest mag best fors geweld worden gebruikt.

Bij een burgerarrest mag best fors geweld worden gebruikt.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
1244 stemmen