Volledig scherm
In april was de brillenzaak ook al slachtoffer van een brute inbraak. © Loonen Brillenmakers

Weer inbraak bij Loonen Brillenmakers in Oosterhout: 300 zonnebrillen gestolen

OOSTERHOUT – Er is vrijdagnacht weer ingebroken bij Loonen Brillenmakers aan de Arendstraat in Oosterhout. Zo'n driehonderd zonnebrillen zijn gestolen. Vermoedelijk is er voor tienduizenden euro's schade. Ook in april van dit jaar was de opticien doelwit van inbrekers. Toen werden zo'n vijfhonderd zonnebrillen gestolen. In mei werden ook nog drie zonnebrillen door twee winkeldieven gestolen.

De inbrekers zijn vrijdagnacht vermoedelijk rond tien over halftwee aan de achterzijde over een hek geklommen waarna men in de tuin kwam. Hierna werd met een baksteen een ruit van gelaagd glas ingeslagen. Middels het ontstane gat werd de winkel betreden.

In de winkelruimte werd één vitrine volledig ontdaan van de zonnebrillen. De display werd compleet vernield. De dieven hebben het pand op dezelfde wijze weer verlaten. Er zijn ongeveer 300 zonnebrillen buit gemaakt.

Getuigen gezocht
De politie roept getuigen op die afgelopen nacht verdachte personen en of voertuigen in de omgeving van de Arendstraat hebben gezien om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Er wordt een buurt- en sporenonderzoek ingesteld. Ook worden de bewakingsbeelden bekeken.

Volledig scherm
Door met een baksteen een ruit in te slaan, konden de inbrekers naar binnen. © Sjoerd Marcelissen

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
544 stemmen