Volledig scherm
De bijna honderd wandelaars aan de jaarlijkse wandeldriedaagse van Stampersgat kregen het niet cadeau. Wind en regen teisterden de deelnemers tijdens de etappes.foto Wim van den Broek

Weelfeesten in Stampersgat voor het eerst in de zomer

STAMPERSGAT - Voor sommige feestgangers is het even schakelen, want de 35ste editie van De Weelfeesten in Stampersgat zijn drie maanden naar voren gehaald. Dit jaar staat het driedaagse dorpsevenement namelijk niet gepland voor september, maar dit weekeinde, te beginnen met vanavond. Niet eerder was het namelijk zo druk met evenementen in de regio als aankomende september, legt Ad van Laarhoven van het organisatiecomité uit.  

„In september zijn normaal gesproken het bloemencorso in Zundert, de kermis in Roosendaal en de braderie in Sint Willebrord. Ook in Dinteloord en Steenbergen zijn rond die tijd evenementen, maar die plaatsen liggen redelijk ver bij ons vandaan. Dit jaar zijn begin september echter ook de MUZA Havenfeesten in Dinteloord.”

Ook houdt deze editie van de Weelfeesten beter rekening met de basisscholen, vertelt Van Laarhoven. „In het verleden konden we kinderen van de lagere school slecht bereiken. Begin september begint óf net hun schooljaar, óf hebben zitten ze in hun laatste week vakantie. Bovendien is het gunstiger voor de wandeldriedaagse om De Weelfeesten in juni te houden. Het is deze maand langer licht dan in september, en in het donker loop je eerder het risico dat er wat gebeurt.”

Door de Weelfeesten naar juni te verplaatsen, verwacht het comité ook meer bezoekers. „De vijf bandjes op zaterdag beginnen vanaf 20.00 uur te spelen, wanneer de wandelaars net klaar zijn.”

Het weer moet volgens Van Laarhoven ook meewerken, na een regenachtige week. „De weersvoorspellingen volgen we onderhand per uur. De Weelfeesten gaan van start met een temperatuur van 28 graden; later in het weekend zakt het naar 21 graden. Dat is mooi: het moet niet te warm worden in de feesttent.”

De wandeldriedaagse in Stampersgat heeft twee afstanden, deelnemers lopen 5 of 10 kilometer per dag. Inschrijven vrijdagavond nog vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 13.30 uur op de Weelfeesten.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
554 stemmen