Volledig scherm
Fabianne de Lange wil met haar viskraam graag terug naar de Nieuwe Markt © Frank Timmers

Weekmarkt Roosendaal hunkert naar terugkeer

ROOSENDAAL - Terug naar de Nieuwe Markt, liever vandaag dan volgende week. Die wens klinkt uit de kramen op de Roosendaalse weekmarkt. De marktkooplui moesten in april weg van de Nieuwe Markt vanwege de werkzaamheden daar. Ze zijn verplaatst naar de Dr. Brabersstraat, de Markt en Bloemenmarkt.  

De Spakenburgse Fabianne de Graaf verkoopt vis met een glimlach. Altijd, dus ook nu het minder gaat. „Het is hier vreselijk, onze omzet is gehalveerd”, zegt ze nog altijd lachend. Haar kraam staat op de Bloemenmarkt. „We blijven iedere week komen omdat we weten dat we straks terugkeren naar de Nieuwe Markt. Al blijft het de vraag waar we dan komen te staan. Zoals dit een uithoek is, zijn die er daar ook.”

Wethouder Cees Lok kent de geluiden van de markt. „De kooplieden willen terug, de ondernemers op de Nieuwe Markt missen hún ook.” Volgens Lok passen alle kramen straks op de Nieuwe Markt, tussen de eilanden die daar worden aangelegd. „Wellicht gaat de markt een stuk het Jan Snelstraatje in en wellicht een stuk richting de Roselaar. Over de precieze inrichting zijn we in overleg.” Wat Lok betreft draaien de kramen om en krijgen ze de opning tegenover de winkels. „Dan wordt het voor de winkeliers aantrekkelijker. In plaats van naar de achterkant van de kramen te kijken.”

Lees het hele verhaal dinsdag in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1172 stemmen