Volledig scherm
Havenmeester Ad Heijnen (rechts) en Hans van den Akker. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Watersport Roosendaal bezorgd over nieuwe haven

ROOSENDAAL - Als ze heel eerlijk zijn, zitten ze niet te wachten op verplaatsing van de Roosendaalse jachthaven naar de zwaaikom van De Vliet, dichter bij het stadscentrum.

De leden van watersportverenging De Vliet hebben het prima naar de zin op de plek waar ze nu liggen, al zijn de voorzieningen sober. "Het is kleinschalig, gezellig, dichtbij huis en goedkoop", vatten havenmeester Ad Heijnen en oud-havenmeester Hans van den Akker het samen. "De gemeente wil ons hier weg hebben, maar hoe het straks allemaal gaat, is onbekend. Er zijn veel vragen."

Voor voorzitter Robert Breedveld, die al een aantal malen met de gemeentelijke plannenmakers rond de tafel zat, is er al wat meer helder. Maar ook hij heeft zorgen. Een daarvan is het parkeren. "Dat kan straks niet meer naast je boot. We praten met de gemeente over een kiss- en ridestrook om je spullen in- en uit te laden. Maar als je op vakantie gaat met je boot, zul je je auto toch elders kwijt moeten." Ander punt van zorg voor Heijnen en Van den Akker is de brug, die straks de nieuwe jachthaven afsluit. Dat stoot af, denken ze. Henk Schuijl (passant uit Papendrecht) bevestigt het vanaf zijn jacht meteen. "Als die brug niet heel de dag bediend is, hoef ik niet meer in Roosendaal te komen."

Dat probleem wordt volgens Breedveld goed opgelost. "Er komt een drukknop waarmee je het regionale schakelcentrum oproept om de brug te openen. Alleen op spitstijden kan dat niet: tussen 7 en 9 in de ochtend en 4 en 6 in de middag."

Wethouder Toine Theunis kon woensdag geen toelichting geven vanwege de vakantie.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
93 stemmen