Volledig scherm
De Waterbus vaart nu doordeweeks maar tot acht uur 's avonds en op vrijdag en zaterdag tot negen uur © Frank de Roo

Waterbus voor het eerst in Willemstad: deze zomer pendeldienst naar Tiengemeten (video)

WILLEMSTAD - De Zuid-Hollandse Waterbus komt deze zomer voor het eerst ook in Willemstad. De snelle Ferry onderhoudt vanaf 29 juni tot en met september op woensdagen een pendeldienst tussen Willemstad en Tiengemeten. Het gaat om een proef, aldus de gemeente Moerdijk.


Om 11.00 uur is de eerste afvaart bij een steiger achter restaurant VISTA en de Batterij. Vervolgens pendelt de waterbus tot 15.30 uur tussen Tiengemeten en Willemstad. De tocht tussen de vestingstad en Tiengemeten duurt telkens een half uur. Een kaartje kost 4 euro. De Waterbus is steeds maar kort aangemeerd in Willemstad.

De Waterbus vervoert ieder jaar 1,5 miljoen mensen in de provincie Zuid-Holland: in de regio’s Rotterdam en Dordrecht. Deze zomer laat de Waterbus mensen het Haringvliet ontdekken.
Er zijn nog meer speciale pendeldiensten deze zomer op het Haringvliet. Zo kunnen mensen uit onder meer Rotterdam, Hellevoetsluis en Middelharnis naar Tiengemeten met de Waterbus.

Henk Maijer, beheerder van Tiengemeten, heeft vooral hoge verwachtingen van de vaarroute vanuit Willemstad. “Dat is een korte verbinding van ongeveer een half uur. Dat is goed te doen en daarmee kunnen we hopelijk een nieuw publiek aanboren.’’ De verbinding met Rotterdam vindt hij ‘aan de lange kant’.

Klik hier voor het vaarschema van de waterbus op het Haringvliet.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
69'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
937 stemmen