Volledig scherm
Historische foto bij de opening van de sintelbaan in 1943 op Red Band in Roosendaal. Jo Zwaan wint de invitatiewedstrijd voor Chris van Osta en Tinus Osendarp © Gemeentearchief Roosendaal

Wat moet er gebeuren met sportpark Red Band in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Wie een leuk idee heeft voor een nieuwe bestemming van het voormalige Red Band sportpark in Roosendaal kan dit indienen bij de gemeente. Het leukste idee wordt beloond met een prijs van 600 euro. De nummers 2 en 3 krijgen 300 en 100 euro.


Roosendaal wil iets met de oude atletiekbaan, maar weet niet wat. ‘We vinden het zonde om alles te slopen en er koeien op te laten grazen. Wie weet heeft er iemand een briljant plan dat bovendien eenvoudig uitvoerbaar is’, zegt wethouder Toine Theunis. De ideeën moeten in beginsel passen in het bestemmingsplan dat voorziet in sport en recreatie. ‘Maar als er een heel goed plan komt dat er niet in past, willen we er ook naar kijken’, zegt de wethouder. Het beste idee hoeft niet te worden uitgevoerd. Daarvoor is een verder uitgewerkt plan nodig. Mocht de gemeente er iets in zien, dan stelt ze 10.000 euro beschikbaar. Theunis geeft zelf voorbeelden waaraan gedacht kan worden, zoals een skeelerbaan, wielerbaan, mountainbikeparcours.

Lees woensdag meer hierover in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen