Volledig scherm
Halderbergs Talent, Larissa ,Annik, Jada en Deallia , met zn vieren een dansgroep , en de voorste twee komen goed los van de vloer meiden zijn van groep 7 van De Klinkert . foto :Gerard van Offeren / Pix4Profs

‘ Wat een jong talent heeft Halderberge’

OUDENBOSCH – “ Fantastisch. Wat een geweldig jong talent hebben wij hier in Halderberge.” Het zijn de woorden die juryvoorzitter Jan Paantjens veelvuldig liet horen tijdens Halderberge Talent vrijdagavond. In een volgepakt cultureel centrum Fidei et Arti trad een serie kinderen op van diverse basisscholen. 

Met zang en dans. Op klarinet en hoorn. Op drumstel. Ja zelfs met een heuse skate improvisatie. De (groot) ouders, klasgenoten en leerkrachten laten zich fanatiek horen.

Het applaus en gejoel is niet van de lucht. En als de pauze komt, is het even bijkomen en nagenieten met chips en een flesje fris.

De jonge artiesten hijgen nog na of focussen op het naderende optreden. Sjoerd op hoorn uit Bosschenhoofd geeft op verzoek van het publiek zelfs een heuse ‘ zugabe’.

Roos en Kim van De Linde uit Oud Gastel vermaken de mensen met Vriendschap op de melodie van Una Paloma Blanca. Hun glanzende hoedjes geven ze sterallures.

Brian Buckens zingt ‘ Je hebt een vriend’ van K3 en Wouter uit Hoeven speelt op een groot drumstel.

De spanning stijgt. Wie is het Halderbergs Talent van 2016 en mag volgende week zaterdag optreden in Hoeven bij de galavond rondom de Halderbergse Cultuurprijs in Bovendonk.

De uitslag:

1. De Linde met Roos Meesters/Kim Koevoets (zang/klarinet)

2. Bernardus met Indy Danen (dans)

3. ’t Bossche Hart met Wouter Mathijsen (drums)

Lees zaterdag meer in Bn DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
500 stemmen