Volledig scherm
Molenaar Lodie Baauw (rechts) kan veel over De Vos vertellen. foto chris van klinken/pix4profs

Wat doen we met de historische parels in Steenbergen?

STEENBERGEN - Wordt molen De Vos ooit een pannenkoekenrestaurant, met een oplaadpunt voor elektrische fietsen en andere toeristische voorzieningen? Vrijwillig molenaar Lodie Baauw ziet het nog niet zo gauw gebeuren. Maar wie er brood in ziet, mag het volgende week woensdag roepen op de beeldvormende raadsvergadering over het erfgoedbeleid in de gemeente Steenbergen. Een bijeenkomst waarop goede ideeën welkom zijn. Van inwoners, verenigingen, bedrijven en wie zich verder betrokken voelt bij het erfgoed in de gemeente.  

Wethouder Cor van Geel en raadslid Maurice Remery waren gisteren naar de beeldbepalende molen gekomen om aandacht te vragen voor de bijeenkomst. „We hebben zoveel verborgen parels’’, zie Remery die volgende week de voorzittershamer hanteert. „Maar de beleving van het gebied kan zoveel groter worden.’’

Natuurlijk heeft de gemeente al het nodige voorwerk gedaan, samen met heemkundeverenigingen en andere partijen. Maar uiteindelijk gaat het er volgens Van Geel om dat het erfgoedbeleid in de toekomst aansluit bij wat de samenleving wil. Een oplaadsessie, noemt Van Geel het. Samen nadenken over wat Steenbergen wil met haar cultuurhistorisch erfgoed, nu en straks. Initiatieven met elkaar verbinden en daardoor sterker worden. „Daarom zijn we benieuwd naar de meningen en ideeën van de inwoners.”
Tot en met maandag kan iedereen zich nog aanmelden op het gemeentehuis.

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
124 stemmen