Volledig scherm
Inbraak bij Scouting Made. © Jordy van der Lans

Warme reacties na inbraak Scouting Made

MADE - Het is een paar dagen na de inbraak en nog steeds ontdekken de vrijwilligers van Scouting Made spullen die ze missen. Van een grasmaaier tot aanhanger en van schoonmaakmiddelen tot snoep. In totaal is er voor zo’n tienduizend euro aan spullen gestolen.

De vrijwilligers balen ervan. Jaren is er geld gespaard voor materiaal of hebben zij dat gedoneerd gekregen. Het meeste daarvan is nu weg. Toch houden ze de koppies omhoog. Voorzitter Freek van Bijsterveld is er zelfs van overtuigd dat de club hier beter uit gaat komen. „Gelukkig is er niets uit de lokalen gestolen, want dat raakt ook gelijk de kinderen. Nu moeten we alleen even improviseren.”
Naar verwachting is er tussen maandag- en vrijdagmiddag ingebroken. Het materialenhok is daarbij leeggehaald. Daarnaast is er nog een hok opengebroken waaruit gasflessen en een aanhanger zijn meegenomen. Ook is er de nodige braakschade aan deuren en de toegangspoort.
Sinds de scouting aan de Kievitstraat zit, in 2010, is er al eerder ingebroken en vandalisme gepleegd, maar niet op deze schaal. De vereniging hoopt veel te kunnen verhalen op de verzekering.

Uit het dorp, maar ook van andere clubs, komen warmhartige reacties. Hier en daar worden ook al wat spullen aangereikt. Zo heeft een club al aangegeven dat de Madese scouting haar aanhangwagen mag gebruiken en van weer een andere club mogen ze een stereo-installatie overnemen.
Morgen gaat het bestuur inventariseren wat de groep precies mist en wat de kosten zijn. Wellicht dat de scouting dan met een concrete hulpvraag komt richting andere clubs en inwoners.

Ook gaat de opbrengst van de jaarlijkse oliebollenactie op 31 december naar nieuwe materialen in plaats van een leuk uitje. „We hebben nog niets verkocht, maar het geld is al wel op”, aldus Wilma de Jong van het bestuur.

Volledig scherm
de bij inbraak geforceerde deur van het scoutinggebouw in made moet worden gebarricadeerd door stapel houtblokken. © made-foto : ron magielse / ps

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
26'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
904 stemmen