Volledig scherm
© Marcel van Dorst/Maric Media

Warmdraaien voor de Draai van de Kaai in Roosendaal

ROOSENDAAL - "Doe ff níet normaal!’’ DJ Paul Elstak heeft weinig woorden nodig om het Kadeplein in de stemming te krijgen. Massaal gaan de handen de lucht in en wordt gedanst op de bonkende beats die de koning van de happy hardcore uit zijn draaitafel tevoorschijn tovert.

Het warmdraaien voorafgaand aan de wielerronde van maandag de Kaai van de Draai in Roosendaal is begonnen. Voorzichtig wordt toegewerkt naar het uiteindelijke belangrijkste onderdeel van het wielercriterium: de wedstrijd van de profs op maandagavond.Op het gebied van entertainment stonden zondagavond naast Elstak onder meer ook het 90's DJ team en een optreden van Twenty4Seven op het programma. Ook The Party Animals en Mental Theo betreden het podium in Roosendaal op zondag. 

Het startveld van de profwedstrijd op maandag heeft 13 renners die in de World Tour uitkomen, het hoogste niveau in de wielersport. De organisatie is erg blij met de komst van de bekende Jarlinson Pantano, met een ritwinst op de Tour dit jaar. Ook starten maandag Nederlandse toprenners als Niki Terpstra, Lars Boom, Laurens ten Dam, Stef Clement en Pim Ligthart. De Olympische spelen in Rio zijn de grootste concurrent van de organisatie. Veel bekende namen moesten hierom afhaken.

In totaal ontvangt de organisatie dit jaar veel renners aan de start: 35 profs, 67 dames, 27 nieuwelingen, 60 renners amateur/sportklasse en 40 kids voor de Rabo Dikke Banden Race

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen