Volledig scherm
EPA

Warenhuis Hudson's Bay komt naar Breda en trekt in oude pand V&D

AMSTERDAM - De eerste Nederlandse warenhuizen van Hudson's Bay, naast de hoofdvestiging in Amsterdam, komen te staan in Tilburg en Breda. Dat maakte het Canadese winkelconcern woensdag bekend. Het warenhuis neemt in Breda intrek in het oude pand van de V&D in De Barones.

Hudson's Bay kondigde vorige week aan dat het de komende twee jaar tot twintig vestigingen in ons land gaat openen. De onderneming wil zo in het gat springen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten. Duidelijk was toen al dat de hoofdstad als eerste aan de beurt zou komen.

Barones 
Het warenhuis van Hudson’s Bay in Amsterdam wordt gevestigd in het gebouw De Vleeshal en twee andere panden aan het Rokin. Daarnaast strijkt Hudson's Bay neer in de oude panden van V&D aan de Heuvelstraat in Tilburg en in winkelcentrum De Barones in de binnenstad van Breda.

Topman Richard Baker van Hudson's Bay liet weten verheugd te zijn over de positieve reacties op de komst van het winkelbedrijf naar Nederland ,,We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten'', zei hij.

Infrastructuur
Hudson's Bay maakt bij de uitbreiding naar Nederland gebruik van bestaande Europese infrastructuur. Dat betekent dat het bedrijf vooralsnog niet van plan is een eigen distributiecentrum op te tuigen.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1188 stemmen