Volledig scherm
Archieffoto © ANP

Warande bekroont seizoen met historische promotie en titel

HOCKEY – De mannen van hockeyclub De Warande hebben in hun slotduel bij Ommoord gedaan wat ze moesten doen om te promoveren, namelijk winnen. Het werd verdiend 1-4 in Rotterdam. Na afloop bleek de ploeg niet alleen gepromoveerd, ook zijn de Oosterhouters kampioen geworden in de tweede klasse B.

Een historische promotie mag het gerust genoemd worden. Warande keert na zestien jaar weer terug in de eerste klasse en tussentijds daalde de club zelfs enkele malen af naar de derde klasse.

Ommoord moest eveneens winnen en promoveer nu dus niet. Het begin was voor de thuisclub, maar de verdediging van Warande leverde goed werk af.

Voor en na de pauze maakte Raphaël Korse er 0-1 en 0-2 van uit strafcorners. Toen Thomas Hoogvliet uit een strak uitgevoerde counter ook scoorde, leek het duel beslist.

Toch maakte Joep Kuijpers uit een strafbal het duel nog even spannend.

Twee minuten voor het einde maakte Wijnand Alberts na een goede individuele actie aan alle twijfel een eind.

Lees maandag het hele verhaal in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen