Volledig scherm
Screenshot uit video op Facebook. © screenshot video Facebook

Walging over filmpje van 'Straathyena's' in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - 'Verwerpelijk' en 'schandalig gedrag'. Zo reageert loco-burgemeester Arjan van der Weegen op het onlangs verschenen filmpje van de zogeheten Straathyena's. Op de beelden is te zien hoe een aantal jongeren in de Pieter Breughelstraat in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom een auto staande houdt en de bestuurster lastigvalt en bedreigt. 

De jongeren treiteren de vrouw, trekken deuren van haar auto open en stellen zich intimiderend op tegenover de Bergse.

Er zaten op dat moment ook twee kleine kinderen in het voertuig. Daarnaast zou de groep volgens de politie verschillende auto's in de wijk hebben beschadigd. Het filmpje heeft tot een massa verontwaardigde reacties op Facebook geleid.

Ook op het gemeentehuis in Bergen op Zoom is met afschuw op de beelden gereageerd. De gemeente is in overleg met de politie over mogelijke maatregelen tegen de overlastgevende jongeren. Van der Weegen: "De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt op dit moment of we hier te maken hebben met een georganiseerde groep of dat er hier sprake is van na-aperij. We moeten eerst meer weten, voor we tot actie over kunnen gaan."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag.

Straattereur in Bergen op Zoom

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
46 stemmen