Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

‘Waarom zijn wij altijd slachtoffer?’ Eigenaar snackbar Halsteren hoopt op gouden tip na uitzending

HALSTEREN - De uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond moet de gouden tip opleveren zodat het personeel van Plaza Dorpszicht de gebeurtenissen in alle rust kan verwerken. Dat zegt de eigenaar van de snackbar in Halsteren tegen deze krant.

In september vorig jaar werd Plaza Dorpszicht voor de derde keer in twee jaar tijd overvallen. De dader van de laatste overval is nog steeds niet gepakt. “Wij willen gewoon een keer rust.”

Het is zaterdagavond, 3 september. Er zijn geen klanten in de winkel. Een werknemer en de mannelijke eigenaar maken de keuken schoon, als de vrouwelijke eigenaar kijkt of er nog een klant binnenkomt.

Dan komt er een vrouw binnen. Ze houdt een groen masker voor haar gezicht en lijkt over de balie te willen springen. Dat doet ze niet. Ze haalt een groot mes tevoorschijn en maakt steekbewegingen richting de medewerkster. Ze schreeuwt om geld.

Achtervolging
Zodra ze het geld heeft, sprint ze de zaak uit. De eigenaar rent achter haar aan. In de tussentijd belt zijn vrouw de politie. Tijdens de achtervolging, houdt de overvalster er geen rekening mee dat er ook op andere plekken in Halsteren nog wel eens camera’s kunnen hangen.

Ze trekt haar kleren uit en doet haar gezichtsbedekking af. De eigenaar rent nog steeds achter de vrouw aan, maar staakt de achtervolging zodra hij met een mes bedreigd wordt. Hierdoor weet de overvalster te ontkomen. Sindsdien is ze nog steeds niet gepakt.

'We willen het achter ons laten'
Dit steekt bij de medewerkers van Plaza Dorpszicht. “We willen het achter ons laten en dat kan pas als deze vrouw gepakt wordt”, zegt de eigenares. “Dat is voor ons heel belangrijk, want dan pas krijgen we rust.”

De snackbar heeft na de derde overval de veiligheid aangescherpt. Zo hangen er camera’s, zijn er meerdere mensen in de zaak en wordt er niet meer door één iemand afgesloten. “Wij vragen ons af waarom ze altijd ons moeten hebben”, verzucht de eigenares. “Dat zou ik wel eens aan deze vrouw willen vragen.”

Signalement
Van de overvalster is een duidelijk signalement bekend. Het gaat om een blanke vrouw van rond de 30 jaar. Ze is fors gebouwd en heeft lang, steil blond haar. Ze droeg onder andere een donkere cargobroek met elastiek en zwarte hoge veterschoenen en sprak Nederlands met een Brabants accent.

De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de overvallen op Plaza Dorpszicht met elkaar te maken hebben.

Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20:45
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
20:45
NapoliNAP
away logo

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
721 stemmen