Volledig scherm
© Thinkstock

Waar komt de tweede supermarkt in Dinteloord?

DINTELOORD - Een tweede supermarkt voor Dinteloord: prima. Maar waar die moet komen, daar is de raad van Steenbergen het niet over eens.

Dat de inwoners van Dinteloord behoefte hebben aan een tweede supermarkt, daar waren alle fracties van de gemeente Steenbergen het woensdag wel over eens. Maar moet die supermarkt dan aan de Karel Doormanstraat komen?

Ja, zegt Michel Lambers (Volkspartij). De locatie waar aannemersbedrijf Huijsmans een discountsupermarkt wil vestigen is daarvoor geschikt. Het heeft een eigen parkeerterrein. En dat het buiten het centrum is?

"In de stad Steenbergen liggen de supermarkten ook buiten het centrum." Tijdens een oordeelvormende vergadering mochten de raadsleden hun licht laten schijnen over de vestiging van een tweede supermarkt in Dinteloord.

Het aannemersbedrijf is al jaren bezig met het zoeken naar die locatie. Eerder hadden ze de Westerstraat in beeld, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Een paar maanden geleden ontvouwden ze hun plannen voor een pand aan de Karel Doormanstraat, vlakbij waar straks de nieuwe wijk Spiegelvloot zal verrijzen.

Het college van de gemeente Steenbergen, alsook de winkeliersvereniging van Dinteloord, zien die locatie niet zitten, omdat de supermarkt dan buiten het centrum komt. Ze zijn bang dat dat leegstand in de dorpskern in de hand werkt. Ook past het verzoek van het aannemersbedrijf niet binnen de kaders die de gemeente eerder heeft opgesteld.

Lees donderdag meer over de supermarkt in BN DeStem. De raad neemt op 22 september een besluit over de supermarkt.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
283 stemmen