Volledig scherm
VVV-spits Torino Hunte opent de score in het bekerduel met NAC © Pro Shots

VVV wipt kansloos en zwak NAC uit de beker: 0-2

BREDA - Het bekertoernooi voor NAC is voorbij. In de eerste ronde struikelden de Bredanaars thuis al direct over VVV. De Limburgers wonnen met 0-2. De score had veel hoger uit kunnen vallen als doelman Andries Noppert in de slotfase niet enkele keren een doorgebroken VVV'er had afgestopt. Een zwak NAC zelf stelde er geen enkele doelkans tegenover. VVV nam in de 29ste minuut de leiding toen Torino Hunte ongedekt mocht aanleggen. Vijf minuten voor rust stafte Hunte een volgende verdedigingsfout af. .

Meest opvallende feit aan Bredase zijde was de last-minute wissel van Brandon Barker. De aanvaller stond anderhalf uur vast in de file vanwege de Eneco Tour in het centrum van Breda en was te laat voor de wedstrijdbespreking.

Trainer Marinus Dijkhuizen was daardoor genoodzaakt om Barker te passeren voor het bekerduel met VVV. In de 70ste minuut bracht Dijkhuizen de laatkomer alsnog in het elftal. Ook de Brit kon het tij toen niet meer keren.

Bij NAC ontbreekt verder ook Cyriel Dessers. De aanvaller heeft toch te veel last van zijn enkel en wordt in de punt van de aanval vervangen door David Faupala. Het is officiële debuut in de basis van de Fransman die gehuurd wordt van Manchester City.

Andries Noppert, Charni Ekangamene, Olivier Rommens en Danny Verbeek krijgen ten koste van Jorn Brondeel, Ashley-Smith Brown en Robbie Haemhouts de kans zich te bewijzen.

Door het ontbreken van de drie eerste aanvoerders, Haemhouts, Stans en Dessers draagt Kevin van Diermen de band tegen VVV.
 

Opstelling NAC: Noppert; Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Ekangamene; Rommens, El Allouchi, Nijholt (46. Haemhouts); Korte (46. Agyepong), Faupala en Verbeek (70. Barker).

Volg het duel hieronder live aan de hand van de tweets van sportverslaggever Yadran Blanco.

Tweets door @yadranblanco

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

NAC kan de samenwerking met Manchester City beter beëindigen.

NAC kan de samenwerking met Manchester City beter beëindigen.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
149 stemmen