Volledig scherm
© VVD

VVD Roosendaal en Woensdrecht gaan samenwerken, VVD-afdelingen Brabantse Wal betreuren dit

ROOSENDAAL/WOENSDRECHT - VVD-afdelingen op de Brabantse Wal betreuren beslissing van VVD Roosendaal en VVD  Woensdrecht. „Samenwerking zal wel blijven”, zegt de nieuwe club.

Edwin van Sprundel, voorzitter van de nieuwe VVD-afdeling Woensdrecht en Roosendaal, zegt dat de Woensdrechtse afdeling contact heeft gehad met de VVD-afdelingen van Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen. „Maar de belangrijkste reden dat we met Roosendaal samengaan is vooral omdat er een goede klik is en daarom hebben we voor een samenwerkingsverband met deze gemeente gekozen.”

René Hagenaars, secretaris van de Bergse VVD-afdeling, denkt aan een andere reden: Woensdrech heeft voor samenwerking met Roosendaal gekozen om de schijn tegen te gaan van een nieuwe gemeentelijke herindeling. Hagenaars zegy dat zijn Woensdrechtse liberale collega’s vorig jaar samen met de Bergse Steenbergse en Thoolse VVD rond de tafel hebben gezeten voor een samenwerkingsverband. „De Woensdrechtse VVD was bang dat de burgers hier een aanloop in zouden zien naar een nieuwe gemeentelijke herindeling en zijn daarom in zee gegaan met Roosendaal.”

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 5 juli.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen