Volledig scherm
© Thinkstock

VVD: 'Maak werk van bebording parkeren in Bergen op Zoom'

Bergen op Zoom Er moet snel iets gedaan worden aan de haperende parkeerverwijsborden in het centrum.

Dat vindt de Bergse VVD-fractie, dat het college in een brief om actie vraagt. De borden die aangeven of parkeerplaatsen -of garages vol zijn of nog een aantal plekken vrij hebben, werken volgens de partij slecht: ze geven onterecht aan dat parkings vol zijn of laten een verkeerd aantal vrije plaatsen zien.

Volgens VVD'er Joost Pals heeft de gemeente Bergen op Zoom laten weten dat de leverancier het systeem niet meer ondersteunt en dat er pas na de zomer naar vervanging gezocht wordt. Tot die tijd worden foutieve meldingen afgeplakt met tape.

Dat vinden de liberalen niet kunnen. "Natuurlijk kunnen apparaten kapot gaan, maar om dan eens na het toeristisch hoogseizoen op het gemakje naar een oplossing te zoeken, straalt weinig gevoel van urgentie uit", schrijft Pals. Dat valt volgens hem ook niet te rijmen met het actieplan Binnenstad, waarin juist gehamerd wordt op het verbeteren van de ervaring van de bezoeker. Het parkeren speelt daarin een grote rol.

Pals wil van het college weten of de leverancier niet alsnog aangesproken kan worden vanuit een onderhoudscontract en of er al een tussentijdse oplossing in beeld is.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
116 stemmen