Volledig scherm

VVD'er Angela Verwijs stopt als raadslid Halderberge

OUDENBOSCH - Angela Verwijs (50) stopt per direct als gemeenteraadslid voor de VVD. Door onverwachte 'wijzigingen in haar woonsituatie' legt ze noodgedwongen het raadswerk neer.

Op 13 oktober wil ze tijdens de raadsvergadering haar vertrek nader toelichten. "Ik vind het jammer dat ik deze beslissing nu heb moeten nemen", aldus Verwijs, "Ik vertrek met pijn in het hart. Voor nu wil ik het bij deze verklaring laten."

Verwijs stond bij de verkiezingen in 2014 als derde op de lijst van de VVD. Tot juli woonde ze in Oudenbosch, waar ze een ruitershop exploiteerde.

Fractievoorzitter Thomas Melisse zegt dat zijn fractiegenote er alles aan gedaan heeft om binnen de Halderbergse gemeentegrenzen te blijven wonen. "Ik respecteer de moedige beslissing van Angela. Wij zijn blij dat ze bij de partij betrokken wil blijven. De opvolging hopen we 13 oktober rond te hebben."

Dat is nog geen eenvoudige opgave. De volgende VVD'ers op de lijst zijn Tineke Feskens, die vorig jaar moest stoppen omdat ze naar Steenbergen verhuisde. Daarna volgt Wilma Dirken, maar die bedankte vorige keer voor de eer. Zij zit ook in de Provinciale Staten en voelt weinig voor een dubbelfunctie.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen