Volledig scherm
© Thinkstock

VVD Bergen op Zoom: West-Brexit uit de OMWB lost ook niks op

BERGEN OP ZOOM -  Tuurlijk, de Omgevingsdienst West-Brabant (OMWB) maakt woelige tijden door, maar een 'West-Brexit' lost niks op. Aldus Joost Pals (VVD), die zo reageerde op het het proefballonnetje dat Lijst Linssen opliet.

Die partij wil onderzocht hebben of onder de deelnemende gemeenten aan de voormalige Regionale Milieudienst West-Brabant (de kleinere voorganger van de OMWB) geen draagvlak is om terug te keren naar de oude situatie. Dus: uit de OMWB en terug in de RMD.

"Daar was het ook wel eens wat, maar er was tenminste solide beleid", motiveert partijlid Sander Siebelink het plan. "Sinds de oprichting van de OMWB zijn er financiële problemen en gebrekkig bestuur. Moeten we daar wel mee doorgaan?" Nee, zeggen de andere partijen.

Pals: "Zijn alle problemen door een 'West-Brexit' opgelost? En waaruit blijkt dat het terug invoeren van de RMD wel een succes zal worden?" Pals kreeg veel bijval, behalve van het CDA. Die zien wel wat in 'het signaal daar hiervan uitgaat'.

Ook wethouder Patrick van der Velden (ook lid van het algemeen bestuur van de OMWB) is niet tegen. "Er gebeurt weliswaar veel bij de OMWB, maar we zijn er nog lang niet. We kunnen het er een keer over hebben? Dan is het maar een keer gezegd." Maar gebeurt niet, de rest van de raad verwees het plan naar de prullenbak.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
457 stemmen