Volledig scherm
Beachsoccer in Sprundel. Zeventig teams streden in het zeezand van de Costa Eglesias. Op de foto de wedstrijd bij de vrouwen. foto Gerard van Offeren/pix4profs

Vuur en plezier bij beachsoccer in Sprundel

SPRUNDEL - "Toppie, toppie", zei Jac van Trijp na afloop van het achtste driedaags beachsoccertoernooi.  Zeventig teams streden in het zeezand van de Costa Eglesias vol vuur en vooral plezier. Langs de kant leefden veel mensen mee.

De nieuwe locatie, het plein bij De Trapkes, deed niet onder voor het Neerhof voorheen. Voor de organisatie was het wat gemakkelijker. "Op dat aflopende Neerhofplein hadden we 600 kuub zand nodig en hier slechts 360 kuub", aldus wedstrijdleider Harry Vergouwen.

De oude schoolmuur en de gevels van het voormalige klooster en de kerk vormden om het veld een bijzonder sfeervolle decor. Zaterdagavond vonden zo'n achthonderd bezoekers een plekje bij het optreden van drie bands met Sprundelse roots: Fuso, Ladies First en Radio Vox.

Ook vrijdagavond en na de prijsuitreiking zondagavond was het naast het veld gezellig in de Kontikibar. Overdag leefden kinderen zich daar in het zand uit. Bij de heren moest VDB Bouw, al meerdere keren winnaar, in de finale buigen voor FC Holywoord.

Overige winnaars: F-pupillen Sprundel 1, E-pupillen RBC U11, D-pupillen Hoeven 1, C-junioren Rood Wit, meisjes junioren Sunny Girls, B-junioren Units '30 B5, A-junioren Sprundel 2 en dames Schijf 2.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1293 stemmen