Volledig scherm
Winnaar Fabio Aru, met (l) Joaquim Rodríguez en (r) Rafal Majka. © ANP

Vuelta-winnaar Fabio Aru naar Profwielerronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Vuelta-winnar Fabio Aru zal zondag 14 augustus van start gaan tijdens de Rabobank Profwielerronde Etten-Leur. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt. De Italiaanse renner van Astana verschijnt samen met ploeggenoot Paolo Tiralongo aan de start van het omnium.

In 2015 wist Aru de Ronde van Spanje op zijn naam te schrijven. Onlangs werd hij dertiende in de Tour de France. De Italiaan Tiralongo is een meesterknecht.

Eerder wist de organisatie Bauke Mollema en Dylan Groenewegen al vast te leggen. Marianne Vos zal ook van start gaan in Etten-Leur. De organisatie is nog bezig met het aantrekken van nog meer grote namen.

Jubileum programmaonderdeel Zoetemelk vs Van Impe
Wielerveteranen Joop Zoetemelk en Luciën van Impe zullen ook de strijd met elkaar aangaan tijdens de Rabobank Profwielerronde van Etten-Leur. Zoetemelk en Van Impe, de laatste Nederlandse (1980) en respectievelijk Belgische (1976) geletruiwinnaar in de Tour de France, rijden die dag een tijdrit tegen elkaar tijdens een nieuw - eenmalig - onderdeel van de Profronde, ter gelegenheid van het tienjarig jubileum.

“Ze zijn allebei de hele dag in Etten-Leur. We organiseren ook een meet-and-greet met hen in het winkelcentrum”, aldus Ronnie Buiks, voorzitter van de stichting Wielertopsport Etten-Leur.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen