Volledig scherm
De vrouw stal in totaal 130.000 euro van haar grootvader. © ANP

Vrouw uit Oud Gastel krijgt half jaar cel voor stelen van 130.000 euro van opa

BREDA - De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelt een 36-jarige vrouw uit Oud Gastel tot een gevangenisstraf van zes maanden.

De vrouw heeft die straf gekregen voor het jarenlang verduisteren van geld van de rekening van haar opa. Het gaat om een bedrag van ruim 130.000 euro. Haar man wordt vrijgesproken. De vrouw heeft bekend dat ze gedurende een periode van ongeveer vijf jaar zonder toestemming geld van de spaarrekening van haar opa heeft overgeboekt.

Rekening
Dit geld zette ze op haar eigen rekening, maar ook op de rekening die zij samen met haar echtgenoot had. Haar man krijgt geen straf, omdat uit onderzoek is gebleken dat hij geen geld gepind heeft en ook niet wist dat het geld zonder toestemming van de opa werd opgenomen of overgeboekt.

'Wat geld'
Toen de opa achter de verduistering door zijn kleindochter kwam, deed hij aangifte. Hij heeft tegenover de politie verklaard dat hij zijn kleindochter wel eens toestemming heeft gegeven om ‘wat geld’ te pinnen. Hij wist niet hoe vaak dit gebeurde en om welke bedragen het ging. Op basis van deze verklaringen wordt de vrouw uiteindelijk niet voor het verduisteren van bijna 2 ton, maar van ruim 130.000 euro aansprakelijk gesteld.

Groot leed
De vrouw was al langere tijd gemachtigd om de bankzaken van haar opa te regelen. Ze heeft volgens de rechter op een beschamende wijze misbruik van dit vertrouwen gemaakt. Dat zij en haar gezin zelf in een moeilijke financiële situatie zaten, kan volgens de rechtbank op geen enkele manier als excuus gelden. Zij heeft haar opa niet alleen groot financieel nadeel berokkend, maar ook in emotioneel opzicht groot leed toegebracht. De opa overleed enkele maanden nadat hij aangifte deed tegen zijn kleindochter. De vrouw liet op de zitting niet merken spijt te hebben van haar handelen, aldus de rechtbank.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
49 stemmen