Volledig scherm

Vrouw pakt mes uit dashboardkastje tijdens aanhouding: Prinsenbeekse reed 100 km/u

BREDA - Een 47-jarige vrouw uit Prinsenbeek is donderdagochtend aangehouden in Breda voor gevaarlijk rijgedrag. Tijdens haar aanhouding pakte zij een mes uit het dashboardkastje, maar agenten wisten haar arm vast te pakken. Vervolgens pakte ze een doos met een stanleymes, maar de agenten wisten die ook af te pakken. Dat meldt de politie. De vrouw werd vorige maand ook al bij het Chasséveld in Breda aangehouden omdat zij een agent met een mes had bedreigd.

De vrouw werd rond 10.40 uur aangehouden op de Konijnenberg. Zij had op de Moerlakenbrug met hoge snelheid een politiewagen van het team Verkeer ingehaald. De agenten volgden de Volvo en zagen op de teller dat zij 100 kilometer per uur reed. Zij gaven een stopteken maar de vrouw reed verder. Op de Konijnenburg, bij de kruising met de Nieuwe Kadijk, wisten de agenten de auto in te halen en de doorgang te blokkeren. De Volvo kwam hierdoor tot stilstand.

Agenten stelden enkele vragen aan de vrouw, maar zij reageerde niet. De vrouw uit Prinsenbeek pakte het mes, maar een agent wist haar arm vast te pakken en het mes uit haar hand te trekken. Op het moment dat de agent haar arm losliet, pakte ze de doos met het stanleymes.

De politie heeft haar rijbewijs opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) vanwege de psychische problemen die zij lijkt te hebben. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
563 stemmen