Volledig scherm
© Thinkstock

Vrouw krijg 200 dagen celstraf voor steken Zundertse huurbaas

ZUNDERT - Een 27-jarige vrouw heeft haar huurbaas in Zundert met pepperspray in de ogen gespoten en aangevallen met een vleesmes. De rechtbank acht dat bewezen. En legt voor die opzettelijke mishandeling 200 dagen celstraf op, waarvan ruim een maand voorwaardelijk.

Tijdens de behandeling van de zaak erkende de vrouw dat zij de kamerverhuurder met iets in het gezicht heeft gespoten. Maar dat ze hem ook in zijn schouder had gestoken, was ze volkomen kwijt. Dat beeld strookt met de bevindingen van gedragsdeskundigen. 

Proeftijd
Die constateren dat de verdachte kampt met psychoses en een reeks persoonlijkheidsstoornissen. Daarom stelt de rechtbank haar onder reclasseringstoezicht. En ze moet zich tijdens de proeftijd laten behandelen in een forensisch-psychiatrische kliniek.

Het incident deed zich voor op de eerste dag van het nieuwe jaar 2016. De huurbaas is kennelijk kwaad op de jonge vrouw omdat ze een geleende laptop nog niet heeft teruggebracht. Als hij haar zolderkamer binnenkomt krijgt ze een paniekaanval. Ze spuit de verhuurder met pepperspray in zijn gezicht.

Vleesmes
Op de overloop wordt een bebloed vleesmes aangetroffen. En overal zitten bloedsporen. Ook op de badjas waarin de vrouw totaal overstuur op straat wordt aan getroffen. Haar advocaat had een beroep op noodweer gedaan, omdat de huurbaas haar kamer ‘binnengebeukt’ zou zijn.

En hij voerde aan dat de man 'kennelijk iets te verbergen heeft' omdat hij geen aangifte wil doen. De rechtbank gaat daar niet in mee.

Evenmin met de hogere eis die was gebaseerd op een poging zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Daarvoor was de toegebrachte verwonding te klein, vinden de rechters.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
786 stemmen