Volledig scherm
© Archieffoto

Vrouw (34) stuurt liefje Mohammed met moordopdracht af op echtgenoot: vier jaar cel

BERGEN OP ZOOM - Een 34-jarige vrouw uit Bergen op Zoom moet vier jaar de cel in voor het beramen van een moordaanslag op haar echtgenoot. Goede vriendin Corina B. en handlanger Mohammed El B. zijn beide veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, zo besloot de rechter donderdag.

De 32-jarige Marokkaan Saïd L. uit Bergen op Zoom overleefde begin december 2015 ternauwernood een moordaanslag, beraamd door zijn echtgenote Zoubida en een andere vrouw. Gevreesd wordt dat zij opnieuw een moord beraamt als zij daartoe de kans zou krijgen.

Zoubida A. betrok haar geheime minnaar Mohammed El B. in het moordcomplot. Hij moest de liquidatie van haar man uitvoeren.

Poging tot moord in vereniging
Ook Corina B. was betrokken bij de moordplannen. Zij kocht het pistool en bood de vriend van Zoubida A. onderdak. Volgens de rechter was zij van alle plannen op de hoogte.

De drie verdachten is poging tot moord in vereniging ten laste gelegd.

Moordaanslag
Zoubida A. is geboren in Bergen op Zoom en van Marokkaanse afkomst. Een arrestatieteam hield haar op 12 december 2015 aan in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom.

Vrijwel gelijktijdig werd daar toen een andere vrouw opgepakt, de 42-jarige Nederlandse Corina B. Zij wordt ervan beschuldigd nauw betrokken te zijn geweest bij de moordplannen.

Moordcomplot
De politie kwam het moordcomplot op het spoor door langdurig het telefoonverkeer tussen de vrouwen af te tappen. Uit die gesprekken bleek ook dat de moordlustige dames een pistool hadden gekocht of laten kopen in Rotterdam.

Dat wapen hadden zij in elk geval in bezit in de periode van 2 tot en met 8 december vorig jaar.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
70 stemmen