Volledig scherm
© Erna Lammers

Vrijwilligers slaan handen ineen bij opknappen begraafplaats Vrederust

HALSTEREN - Dikke zweetdruppels parelen iets na elven woensdagochtend al op het voorhoofd van Joost de Bont.

Van alle dagen die hij had kúnnen kiezen om te beginnen met het opknappen van de begraafplaats op Vrederust is dit misschien wel de meest ongelukkige, geeft hij lachend toe. "Maar we moeten toch een keer beginnen."

De Bont, verpleegkundige bij het psychiatrisch ziekenhuis in Halsteren, ontvouwde eind mei in deze krant zijn plannen om de verwaarloosde begraafplaats aan de Spechtenlaan (2.500 graven, van patiënten en medewerkers van Vrederust) op te knappen. Daarnaast wil hij namen koppelen aan de graven die nu niet meer zijn dan een vierkant paaltje met een nummer. Alle hulp is daarbij welkom.

Op de bloedhete zomerochtend hebben vier vrijwilligers aan die oproep gehoor gegeven. "Er konden er ook een paar niet, ik denk dat ik toch een clubje van negen man om me heen verzameld heb." Het vijftal is begonnen met het opruimen van het groen aan de oostkant van het hoofdpad. Geen overbodige luxe, zegt De Bont. "Onder de struiken bleken ook nog graven te liggen. Dat wist ik niet eens." Het eerste graf dat op die manier terug zichtbaar is gemaakt, is dat van ene J.M. De Looff. De Bont: "Zo zien we direct het resultaat, dat motiveert."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
776 stemmen