Volledig scherm
De vreemdelingen zaten in een verborgen ruimte in de vrachtwagen. © Facebook/@KoninklijkeMarechausseeOfficieel

Vreemdelingen zaten in verborgen ruimte truck A4: 'Mensonterende omstandigheden'

STEENBERGEN - De elf vreemdelingen die woensdagavond in een vrachtwagen langs de A4 bij Steenbergen werden gevonden, zaten verstopt in een verborgen ruimte in de laadruimte. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee was er sprake van mensonterende omstandigheden.

Nadat de vreemdelingen waren gevonden, werden twee ambulances opgeroepen om hen te controleren. Voor zover bekend bij de woordvoerder hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

In de verborgen ruimte werden negen mannen en twee vrouwen gevonden. Acht mannen en de vrouwen hebben de Vietnamese nationaliteit. Een man kwam uit Syrië.

De chauffeur, een 44-jarige Bulgaar, werd aangehouden voor mensensmokkel. Hij moet zich vrijdag verantwoorden bij de rechter-commissaris. 

De marechaussee kwam de vrachtwagen bij de grens op het spoor via het zogeheten @migo-boras camerasysteem. In het systeem is de kennis en ervaring van de marechaussee vastgelegd in risicoprofielen. Het systeem gaf een signaal voor de vrachtwagen waarna de marechaussee en de politie de truck gingen opsporen. Bij het Tango-tankstation werd de vrachtwagen aan de kant gezet. Het viel op dat de binnen- en buitenruimte verschilden van elkaar. Vervolgens heeft de marechaussee de wand opengeschroefd. Daarachter bleken de vreemdelingen te  zitten.

De marechaussee onderzoekt de zaak. Zo moet nog duidelijk worden waar de vrachtwagen vandaan kwam en waar de vreemdelingen in de truck zijn gegaan. Ook is niet bekend waar de vluchtelingen naartoe gingen.

Volledig scherm
© Anthony de Cock/De Kort Media

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
854 stemmen