Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

Vrachtwagenchauffeur (54) overleden na steekpartij in Breda, verdachte aangehouden (video)

BREDA - De man die vrijdag rond middernacht in Breda neergestoken werd is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is vermoedelijk een 54-jarige man uit Litouwe, vermoedelijk een internationale vrachtwagenchauffeur. Een in de omgeving van de plaats-delict aangetroffen 48-jarige man uit Litouwen is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid.

De steekpartij gebeurde nabij het bedrijventerrein IABC. Agenten troffen na een melding een zwaargewonde man aan, die buiten kennis bleek te zijn. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de LifeLiner bij de reanimatie van het slachtoffer. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later in de nacht overleed.

Onderzoek
De politie zette de omgeving af voor het forensisch sporenonderzoek. Tactisch rechercheurs startten een onderzoek in de directe omgeving. Er werd een 48-jarige Litouwer aangehouden verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke geweldsincident. Ook werden enkele getuigen naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Gedurende de nacht is getracht de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een 54-jarige man uit Litouwen.

Getuigen
Op het bedrijventerrein IABC zijn nationale en internationale bedrijven gevestigd. Diverse internationale vrachtwagenchauffeurs overnachtten daar in de nacht van vrijdag op zaterdag, in afwachting van het laden/lossen van hun vrachtwagen. De politie vermoedt dat het slachtoffer een internationale vrachtwagenchauffeur is. De politie is op zoek naar getuigen die vrijdag tegen het einde van de avond iets bijzonders, iets verdachts of afwijkends hoorden of zagen in de omgeving van het bedrijventerrein IABC / Kruisvoort in Breda.

De politie heeft nog zicht op het motief van de dader. 

De politie verricht sporenonderzoek na de steekpartij op de Kruisvoort in Breda.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
545 stemmen