Volledig scherm
Het stadhuis van Halderberge.

Vraagtekens bij ‘duur’ afscheid wethouders Halderberge

OUDENBOSCH - Afscheid nemen doet pijn. Soms ook in de portemonnee. Twee wethouders in de gemeente Halderberge namen dit jaar tussentijds afscheid. Hun terugtreden kost 62.000 euro, daar vallen onder meer twee afscheidsrecepties à 6.800 euro onder en wachtgeldregelingen.

Voor wethouder Jan Akkermans (WOS) is 16.312 euro aan wachtgeld overgemaakt op zijn bankrekening, wethouder Peter Bons (Lokaal Halderberge) kreeg tot 1 september 10.108 euro en voor een tweede periode tot aan zijn AOW nog eens 14.698 euro.

Afscheidsrecepties
Wettelijk niks mis mee en daarover ook geen vragen vanuit de oppositiepartij VVD. Wel over de gespecificeerde kosten van de voor beide bestuurders belegde afscheidsrecepties. Want was de door Bons bewierrookte trendwatcher Sander Duijvestein nu uit eigen zak betaald of draait de gemeente op voor 2.000 euro aan spreektijd?

VVD-raadslid Thomas Melisse kon het nergens terug vinden in de gemeentelijke najaarsnota en vroeg een kostenspecificatie van de twee recepties. „Ik kon de stukken alleen inzien op de griffie. Daar las ik dat de gemeente voor de spreekbeurt van Duijvestein 2.000 euro aftikte, terwijl Bons in een interview aangaf dat hij met deze lezing graag wat terug wilde doen voor de gemeente. We hebben dit jaar nóg een afscheidsreceptie te gaan als burgemeester Giel Janssen vertrekt. Het is niet te hopen dat hij fan is van bijvoorbeeld Jan Smit en hem laat optreden ‘om wat terug te doen voor de gemeente’.”

In de catering valt het Melisse op dat de gemeente recepties beter buitenshuis kan houden. „De aanwezigen bij het afscheid van Akkermans dronken en aten voor 1.800 euro in het gemeentehuis. Voor Bons was Fidei et Arti afgehuurd. Zaalhuur, geluidsinstallatie én consumpties kostten de gemeente 972 euro.”

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
784 stemmen