Volledig scherm
© Thinkstock

Voortrek-discussie laait weer op in raad Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De aloude discussie 'Alles gaat naar Hoogerheide' laaide weer op tijdens de Woensdrechtse raadsvergadering. De oppositiepartijen PvdA, D66 en AKT verweten de coalitie ABZ, CDA en VVD dat ze Hoogerheide voortrekken.

Aanleiding tot de discussie was een motie van het CDA om bij het woon- en winkelcomplex Hof van Holland in Hoogerheide verbeteringen aan te brengen in de infrastructuur. De oppositie kreeg vooraf niet de gelegenheid om zich te buigen over deze motie.

"Als het om Hoogerheide gaat doet de coalitie en vooral het CDA aan achterkamertjespolitiek", riep D66-raadslid Richard Musters. Hij kreeg met deze opmerking CDA- fractieleider Ad Pijnen in de gordijnen. PvdA-fractieleider Cees Jaspers gooide nog wat extra olie op het vuur door te zeggen dat CDA Woensdrecht beter zijn naam kan veranderen in CDA Hoogerheide. "Voor ons zijn alle kernen gelijk", riep de rood aangelopen Pijnen.

De oppositie vindt dat de coalitie wel erg veel oog heeft voor de infrastructuur, woningbouw en het winkelbestand in Hoogerheide, terwijl de andere kernen smeken om woningen. Een goed voorbeeld dat Hoogerheide wordt voorgetrokken is volgens Jaspers dat er in Hoogerheide nauwelijks aan burgerparticipatie wordt gedaan.

"Hoogerheide heeft alle voorzieningen waardoor de inwoners dik tevreden zijn. Die hoeven niet aan burgerparticipatie doen." ABZ- voorman Rainier Schuurbiers vond dat grote onzin. "Bij ons zijn alle kernen gelijk", reageerde Schuurbiers stellig.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen