Volledig scherm
René Lazeroms (VVD).

Voormalige woonvoorziening Sprundel in beeld voor huisvesting statushouders

SPRUNDEL - Het voormalige SDW-wooncomplex aan Moerwater in Sprundel, is in beeld als huisvestingslocatie voor statushouders. Dat bevestigen zowel woningcorporatie Thuisvester als wethouder René Lazeroms desgevraagd. Maar ze benadrukken ook dat het slechts één van de mogelijke opvangplekken is.

Thuisvester onderzoekt in de hele gemeente Rucphen waar woonruimte is voor huisvesting van 60 statushouders dit jaar en 67 volgend jaar. Dat zijn de aantallen die in regionaal verband zijn afgesproken. "We hebben intussen dertig huurwoningen die we aanvankelijk wilden verkopen teruggenomen", zegt Thuisvester-woordvoerster Connie Tuijl. "Die verkopen we niet, maar gaan we deels verhuren aan autochtone huurders die op de wachtlijst staan. Een ander deel is voor statushouders."

Mocht het SDW-pand geschikt worden bevonden door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), dan kiest het Rucphense college daar volgens wethouder Lazeroms 'sowieso' voor een mix van bewoners: zowel autochtone woningzoekenden met hoge urgentie als statushouders. Thuisvester verwacht binnen twee weken definitieve besluiten te nemen.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen