Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Voormalige No Surrenderman treft geen blaam, zegt vader: eigenaar BankstelXL Breda ondergedoken

BREDA - Heel veel mensen zeggen dat ze geld tegoed hebben van Joost van Dijk, de eigenaar van het half juni afgebrande BankstelXL. Sinds de brand in zijn zaak aan de meubelboulevard in Breda is Van Dijk al onvindbaar en reageert hij niet op vragen. Zijn vader: „Ook Joost is slachtoffer.”

Van Dijk zelf reageerde ook de afgelopen anderhalve week niet op diverse pogingen van deze krant om contact met hem te krijgen. Meubelfabrikanten en klanten zitten achter hem aan omdat ze nog geld van hem tegoed zouden hebben, gedupeerde klanten zijn al verenigd in een whatsappgroep. De politie heeft een tiental rechercheurs op de zaak gezet. De schade van de brand loopt in de miljoenen, ook omliggende zaken hebben flinke schade opgelopen.
Vader Cees van Dijk, tevens gemeenteraadslid in Tilburg, zegt desgevraagd heel erg met de kwestie in zijn maag te zitten: „Al die insinuaties. Joost is een faire, eerlijke ondernemer. Met die brand heeft hij niets van doen.”

Dat zijn zoon Joost ook een voornaam lid van No Surrender is geweest bevestigt hij. Ook weet hij ervan dat het voormalig lid van motorclub No Surrender in 2011 werkzaam was in de winkel van All-in keukens aan de Ringbaan in Tilburg, een zaak die dat jaar ook afbrandde. De oorzaak van die brand bleef onduidelijk.
  Zijn vader in een gesprek met BN DeStem: „Ik snap waar je naar toe wil. Maar wat zegt dat? Dat is echt puur toeval." De politie zegt nog volop bezig te zijn met het onderzoek. Een onderzoek waarin ook Van Dijk, net als vele anderen, is gehoord.   Lees het hele verhaal over de nasleep van de brandstichting bij Bankstel XL in dagblad BN DeStem van zaterdag 20 augustus.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
112 stemmen