Volledig scherm
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil voorlopig geen gebruik maken van opvang voor vluchtelingen bij het voormalige RWB-terrein op het bedrijventerrein Zanddonk in Waalwijk. © ANP Beeldbank

Voorlopig geen extra opvang vluchtelingen Waalwijk

WAALWIJK - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil voorlopig geen gebruik maken van opvang voor vluchtelingen bij het voormalige RWB-terrein op het bedrijventerrein Zanddonk in Waalwijk. Dat heeft het COA aan de gemeente laten weten. Het COA zegt meer geschikte locaties voor noodopvang te hebben gevonden.

In maart gaf Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de opdracht aan alle gemeenten in Brabant om meer vluchtelingen op te vangen. Waalwijk moest voor eind mei een plan bedenken.

Paviljoententen
Dat lukte: de gemeente wilde op het voormalige RWB-terrein gedurende een jaar 400 vluchtelingen huisvesten. Eerst in paviljoententen, gaandeweg zouden die worden vervangen door tijdelijke woonunits. In juli 2017 zouden maximaal 400 arbeidsmigranten de plaats van de vluchtelingen innemen. In allerijl werd van alles geregeld. De politieke partijen gingen in een extra ingelaste raadsvergadering unaniem akkoord met de opvang van vluchtelingen.

Drastisch afgenomen
3 dagen daarvoor werd een speciale inloopdag georganiseerd waar inwoners vragen aan het college konden stellen. Nu heeft het COA dus laten weten voorlopig af te zien van de mogelijkheid voor de opvang in Waalwijk. Volgens wethouder Hans Brekelmans komt dat doordat én de maandelijkse instroom aan vluchtelingen drastisch is afgenomen én ze in Waalwijk zouden worden opgevangen in paviljoententen.

„Er zijn nu veel meer opvangplekken dan vluchtelingen. Bovendien heeft opvang in gebouwen de voorkeur voor het COA. De tenten zijn een stuk minder geschikt, zeker als het winter wordt.”

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
45'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
43'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
44'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
885 stemmen