Volledig scherm
Het voormalige WVS-hoofdkantoor aan de Stationsstraat biedt een mistroostige aanblik. Een bord aan de gevel spoort kandidaat-kopers aan om snel te handelen, maar het is hoogst onzeker of nieuwbouwplan Stadsgaarde nog van de grond komt. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Voorlopig geen appartementen op WVS-terrein Roosendaal

ROOSENDAAL - Ontwikkelaar Maas-Jacobs uit Zundert ziet voorlopig af van de bouw van twintig appartementen op het vroegere WVS-terrein aan de Stationsstraat.

Zolang er geen uitspraak is gedaan door de rechtbank in Breda over bezwaren van een omwonende tegen het bouwplan, durft Ronald van Hooijdonk van Maas-Jacobs het risico niet aan om te gaan bouwen. Hij heeft de gemeente Roosendaal daarover geïnformeerd.

"We balen er enorm van. Weer een flinke tegenvaller. Ja, dit heeft ons al heel veel geld gekost", aldus Van Hooijdonk die ook wijst op eerdere vertragingen bij het nieuwbouwplan Plein40. Dat omvat 14 (opgeleverde) rijtjeshuizen en het nog niet gebouwde appartementencomplex.

Het besluit tot opschorting is voor omwonenden juist goed nieuws. Zij proberen de gemeente er al geruime tijd van te overtuigen dat de parkeerdruk als gevolg van Plein40 onaanvaardbaar toeneemt.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen